Usabaa
Image default
Business / Transportation and Logistics

Opties bij het verzenden en ontvangen van een pakket

 

Voor het verzenden van een pakket heeft u meerdere opties waar u uit kunt kiezen. Om u wat meer informatie te geven over de mogelijkheden die postbedrijven u aanbieden, hebben we hieronder de opties beschreven. Zo weet u in de toekomst welke optie het beste bij u past en welke voor- en nadelen elke optie met zich meebrengen.

Pakket besteld

Wanneer u iets besteld op het internet krijgt u de mogelijkheid om het pakket naar uw adres te laten versturen of het pakket op te halen bij een afhaalpunt bij u in de buurt. Het voordeel van de 2e optie is dat u het pakket kan ophalen wanneer u dat schikt en niet vast zit aan een bezorgmoment. Het nadeel dat dit met zich meebrengt, is dat u wel de deur uit moet om het pakket op te halen bij het afhaalpunt. In de meeste gevallen is dit wel de goedkoopste optie.

Naast het afhalen bij een afhaalpunt, krijgt u ook de mogelijkheid om het pakket bij u thuis te laten bezorgen. De eerste keer dat het pakket wordt aangeboden bij uw huis, is op een tijdstip die wordt gekozen door uw postbedrijf. Wanneer u dan niet aanwezig bent, kunt u zelf een datum en tijdstip doorgeven wanneer de bezorger langs moet komen met uw pakket. Zo weten ze zeker dat u thuis bent en hoeft u het huis niet uit om het pakket op te halen.

Zelf verzenden

Wanneer u een pakket zelf gaat verzenden, kunt u een verzendlabel op de site van uw postbedrijf zelf aanmaken. Het pakket dat u wilt versturen kan daarna worden gebracht naar één van de afhaalpunten van uw postbedrijf, waarvandaan uw pakket dat wordt verstuurd. U kunt dit label ook op locatie laten maken. Dit kost (uiteraard) in de meeste gevallen extra geld. Maak daarom van tevoren thuis het label klaar om geld te besparen.

Bent u op zoek naar verpakkingsmateriaal om uw pakket te verzenden? Op Verpakking Voordeel vindt u alle benodigdheden.