Usabaa
Image default
Offers

Reddingsvest vs zwemvest, wat is het verschil?

Als het water onrustig is, kan het best weleens gebeuren dat er iemand te water raakt. Hier wil je liever niet over nadenken, maar het is wel slim om rekening mee te houden. Heb jij in zo’n situatie een vest aan boord? Dan zal de situatie al snel minder dreigend worden. Een vest is dus belangrijk, maar welk vest kan je eigenlijk het beste in je boot leggen? In deze blog gaan we je antwoord geven op die vraag. Lees dus snel verder!

Zwemvest of een reddingsvest?

Misschien voorspelbaar, maar er is niet écht een groot verschil tussen de twee soorten vesten. Het grootste verschil tussen een zwemvest en een reddingsvest zit hem in de kraag. De kraag? Ja, let er maar eens op, makkelijk om te onthouden is dat de kraag nóóit ontbreekt bij een reddingsvest. Bij een zwemvest is het juist andersom. Maar wat is het doel van de kraag eigenlijk? Door de kraag houd je het hoofd altijd boven water en kom je terecht op je rug, zodat je niet naar adem hoeft te happen in zee. Erg veilig dus. Bij een zwemvest zal de persoon in nood nog altijd zelf te zwemmen. Duikers hebben zo’n soort vest dan ook vaak voor de zekerheid om. De functie is dan dus anders.

 

Voordelen reddingsvesten

 

Reddingsvesten zijn te verdelen in twee categorieën: automatische reddingsvesten en de reddingsvesten die gemaakt zijn van vaststof. De automatische uitvoeringen zitten over het algemeen fijner dan de andere. De vaststofvesten blazen zichzelf op in geval van een noodsituatie.

 

Voordelen zwemvesten

 

Zwemvesten zijn meestal gemaakt van verschillende materialen. Bijvoorbeeld: neopreen vesten, die genadeloos aansluiten op het lichaam en daardoor meer comfort bieden. Deze versie is ook sneller droog. Gewichtsklasse en kleuren zijn er ook in overvloed. 

Vesten van Boottotaal

Zwemvesten worden vooral gebruikt bij watersporten zoals zeilen, kanovaren en waterskiën. Wil je verzekerd zijn van een goed en betrouwbaar zwem- of reddingsvest? Bekijk dan de site van Boottotaal.nl. Deze partij garandeert je fijne service en snelle levering. Kom je er niet uit na deze blog? Vraag het de specialisten van Boottotaal, zij helpen je graag verder.

 

https://www.boottotaal.nl/