Usabaa
Image default
Offers

Hoe aanhangwagen beveiligen tegen diefstal

Helaas gebeurd het te vaak. Diefstal. Het is dus belangrijk dat je dit weet te voorkomen. Hoe kan je een aanhangwagen beveiligen tegen diefstal? 

Aanhangwagens die het meeste worden gestolen zijn helaas aanhangwagens zonder een eigen kenteken. De reden hiervan is omdat deze niet gemakkelijk zijn te achterhalen. Het is dus zeker van belang om je aanhangwagen te beveiligen.

Voorkomen is beter dan genezen natuurlijk!

Parkeerpaal

Een parkeerpaal is erg handig voor je aanhangwagen als deze een vaste plek heeft. Een parkeerpaal wordt ingegraven waardoor het onmogelijk wordt om een aanhangwagen ongewenst mee te kunnen nemen. 

GPS tracker

Een GPS tracker voorkomt natuurlijk niet dat een aanhangwagen gestolen kan worden. Maar door deze tracker wordt het wel veel makkelijker om je aanhangwagen weer terug te vinden als deze wel gestolen wordt. Een GPS tracker is een klein bakje die je gemakkelijk ergens kan plaatsen zonder dat deze niet opvalt. 

Aanhangwagen disselsloten

Er zijn drie verschillende varianten disselsloten:

  • Koker disselsloten

  • Onderbouw disselsloten

  • Schuif en beugelsloten

Disselsloten kunnen worden voorgemonteerd zodat je altijd snel en eenvoudig je aanhanger op slot kan zetten. Het is echter verboden om het disselslot op slot te zetten terwijl de aanhanger is aangekoppeld aan het trekkende voertuig. Deze regel bestaat omdat hulpverleners ten allen tijden de aanhanger moeten kunnen loskoppelen.

Makkelijke tips om diefstal van je aanhangwagen te voorkomen

Hier zijn een paar makkelijke tips zodat je het snel al een stuk moeilijker maakt dat je aanhanger gestolen kan worden. 

  • Maak je aanhanger herkenbaar, zet er bijvoorbeeld een sticker op waaraan je de aanhanger meteen herkent.

  • Zet je aanhanger op een plek waar je deze makkelijk in de gaten kunt houden, zet hem dus niet in bijvoorbeeld een steeg dat hij ongemerkt meegenomen kan worden.

  • Gebruik een slot, door een slot verklein je de kans enorm op diefstal.

  • Maak foto’s van je aanhangwagen (dit zorgt voor bewijs).

  • Stal je aanhangwagen in een gesloten garage/ loods.

SCM keurmerk

Het SCM keurmerk is een keurmerk ontwikkeld door een groep verzekeraars voor aanhangwagen sloten. Je kunt een aanhangwagen verzekeren tegen diefstal, een grote kans dat de verzekeraar verplicht om een SCM gekeurd slot te gebruiken. Uit onderzoek is ook aangetoond dat bij het gebruik van een SCM gekeurd slot aanhangwagens minder vaak gestolen worden. 

Wielklem

Door een wielklem is er geen beweging meer mogelijk, je zal een aanhanger dus niet meer van zijn plek af krijgen. Een wielklem dekt de wielbouten ook af waardoor je wiel er ook niet afgehaald kan worden. Onmogelijk dus voor diefstal. 

Aanhanger alarm

Er zijn allerlei verschillende manieren om een aanhangwagen te beveiligen tegen diefstal. Zo zijn er voor aanhangwagens ook sloten met een alarm. Wanneer iemand het slot probeert te forceren of de kabel probeert door te knippen zal het alarm afgaan wat zeker de dief zal afschrikken.

 

https://www.aanhangwagendirect.nl/