Usabaa
Image default
Offers

Mantelzorgchalet in je achtertuin

Door een mantelzorgchalet in je achtertuin te plaatsen kunnen familieleden optreden als verzorgers. Dat voelt vertrouwd en geeft rust in je hoofd. Net als wanneer je zwangerschapsverlof voorbij is en je weer aan het werk moet. De gedachte om je baby te verlaten, doet pijn. Toch kijk je ook uit naar de interactie met volwassenen. Gelukkig hoef je je kind niet bij een vreemdeling achter te laten. Je moeder woont in de buurt en is bereid om voor je dochter te zorgen terwijl jij werkt. Iemand hebben die je vertrouwt als je kinderoppas maakt de scheiding makkelijker.

Maar de zorg voor kinderen is slechts één vorm van zorg die familieleden bieden. Aan het andere eind van het leeftijdsspectrum zorgen veel familieleden voor hun vergrijzende ouders, vaak naast het hebben van een fulltime baan en het krijgen van eigen kinderen om voor te zorgen.

Nadelen mantelzorgchalet

Er kleeft ook een klein nadeel aan het hebben van een mantelzorgchalet in de achtertuin. De last kan soms leiden tot wrok en wrijving onder familieleden, vooral wanneer je als verzorger het gevoel krijgt dat anderen niet genoeg helpen. En in sommige gezinnen kan de stress om regelmatige zorg te verlenen, leiden tot een heropleving van oude gezinspatronen. Waarbij het ene kind opnieuw wordt bestempeld als het goede kind, het andere als de favoriet en het andere als het onverantwoordelijke.

Voordelen mantelzorgchalet

Een mantelzorgchalet geeft je de kans om voor je (schoon)ouders te zorgen. Wanneer vertrouwde en liefdevolle familieleden zorg verlenen, verminderen de zorgen over de veiligheid van je bejaarde ouder sterk. Je weet dat je een zorg kunt bieden die van hoge kwaliteit zal zijn en je (schoon)vader of (schoon)moeder kan erop vertrouwen dat jij verschijnt wanneer je zegt dat te doen. Als familielid, heb je als mantelzorger een sterke gehechtheid aan de (schoon)ouder en doe je alles wat binnen je vermogen ligt om het verschil te maken. Als je naast het werken en opvoeden ook zorg verleent, of als de verzorger zich fulltime met zorg bezig houdt hou je met een mantelzorgchalet meer tijd voor jezelf over. Voor beide partijen is dit een win-win situatie.

Ook kunnen chalets al gefabriceerd zijn (prefab), dit is goedkoper dan wanneer het ter plekke gebouwd moet worden om dat het in een fabriek veel sneller gaat. Het materiaal dat gebruikt wordt tijdens het bouwen dient goed gekeurd te worden. Het keuren van bijvoorbeeld hijsklemmen kan bij https://www.ekh.nl/nl/hijsklemmen