Usabaa
Image default
Business / Transportation and Logistics

Lamelparket van Bax Houthandel

Lamelparket is een steeds meer opkomende vloer. Je ziet deze vloer terug in veel woon- en stijl programma’s zoals VTwonen. Bij Bax Houthandel geloven wij dat de vloer zo populair is omdat er diverse parketten zijn voor iedere prijsklasse. Een houten vloer hoeft namelijk niet duur te zijn.

Wat is lamelparket?

Lamelparket is een houten vloer. Dit type vloer is ook wel bekend als ‘duoplank’ of ‘multiplank’. Dit type vloer heeft vaak een dikte van 19mm en een breedte van 33 cm. Ook kunt u, als u een minder groot budget heeft, kiezen voor de budget parket die iets dunner en iets minder breed is. Verder is het parket vaak opgebouwd tussen de drie tot zeventien lagen. Dit hangt dus onder andere af van uw type woning, het gebruik maar ook van het budget. Hoeveel lagen u kiest is onder andere bepalend voor hoe duurzaam uw vloer is en dus daarmee ook de kwaliteit. Toch is, hoeveel lagen u ook kiest, parket duurzamer dan de meeste andere vloeren zoals laminaat en PVC. Het parket wordt namelijk vaak gemaakt van eiken of berken die aan elkaar worden gemaakt met lijm. Juist daarom is dit parket ook zo makkelijk aan te brengen in een huis en blijft de vloer stabiel. 

Vloerverwarming

Naast de duurzaamheid en kwaliteit van dit type vloer is er ook nog een ander significant voordeel: vloerverwarming. Vooral het eiken parket is erg goed in combinatie met vloerverwarming. Zit u dus aan vloerverwarming te denken voor in uw huis? Dan kunt u toch echt het beste dit parket overwegen. Houd er wel rekening mee dat het wel goed wordt geïnstalleerd en zorg ervoor dat u genoeg informatie hierover verzameld. U kunt bij Bax Houthandel altijd terecht voor uw vragen en wij zijn deskundig als het gaat om het combineren van vloerverwarming en (eiken)parket. 

Onderhoud

Tot slot is het hebben van dit parket ook nog eens enorm makkelijk te onderhouden. U kunt makkelijk het parket schoonmaken/schoonhouden en alleen op die manier gaat uw vloer jaren mee. Vaak wordt het wel aangeraden om na een jaar of twaalf het parket op te schuren zodat uw vloer er weer glimmend uitziet. 

Wil jij lamelparket kopen? Bekijk de website.

Related Posts

Verhuurders van een opslagruimte in omgeving Amsterdam Zuid die weten waar ze mee bezig zijn

Tips om het maximale uit jouw rijlessen te halen

Loodgietshop voor al uw klusjes