Usabaa
Image default
Business / Transportation and Logistics

Je auto voor veel geld verkopen, of gewoon snel kwijt?

Wanneer je op zoek bent naar de snelste manier om van je auto af te komen, dan is de autoveiling waarschijnlijk de beste keus. Wanneer je de beste prijs voor je auto terug wilt krijgen, dan is in een aantal gevallen een advertentie een betere keuze, tenzij het om een schadeauto gaat. Hoe je de beste prijs terug krijgt voor je auto, lees je in dit artikel.

 

Snel je auto verkopen

De snelste manier om van je (schade) auto af te komen, is door hem te verkopen via een autoveiling. De autoveiling is namelijk een netwerk aan autobedrijven die op jouw auto gaat bieden. Omdat er veel autobedrijven meedoen, loopt het bod lekker snel op en kun je een goede prijs verwachten. Er zijn op internet heel wat veilingen te vinden en sommige daarvan kosten geld. De ANWB kost bijvoorbeeld geld om je auto te verkopen. Besteautobod, Ikwilvanmijnautoaf en Wijkopenautos, zijn gratis. Op de website zelf wordt je snel duidelijk wat de voordelen zijn want die steken ze niet onder stoelen of banken. Test ze gerust uit want ze zijn toch gratis.

 

Verkopen via een advertentie

Wanneer je geen sloopauto hebt, maar een gangbare auto die niet al te veel mankeert, dan is een advertentiesite een goede keuze. Zeker wanneer je niet voor een supersnelle verkoop gaat, maar hem maximale uit je verkoop wilt slepen. Logischerwijze moet je hier ook meer voor doen. Jij moet namelijk de verkopers rol op je nemen. Jij ontvangt de mensen, leidt ze rond, en doet de proefritten. Ook de eventuele nazorg (afhandeling van eventuele problemen) komen op jouw schouders terecht. Er zijn namelijk een aantal gevallen bekend waarbij mensen een auto kochten op Marktplaats die kort daarna problemen ging vertonen. Een auto blijft techniek en kan ieder moment stuk gaan, zelfs wanneer je net een beurt hebt laten uitvoeren. Natuurlijk dikke pech, maar de nieuwe koper kan wel verhaal halen en de auto terug willen geven waarbij de koop ongedaan gemaakt moet worden. Heel lastig wanneer je zelf net een andere auto hebt gekocht met dat geld! Zorg daarom altijd voor een goed en degelijk verkoopcontract waarin je opneemt dat de auto zonder garantie wordt verkocht en dat het risico geheel voor de koper is. Wil je geen gezeur aan de deur, dan kun je alsnog besluiten om de auto via bijvoorbeeld een autoveiling te verkopen.

 

Succesvolle advertentie

Een succesvolle advertentie op een bekende advertentiesite kost geld en inspanning. Je moet namelijk een goede en eerlijke tekst schrijven waarbij je alle feiten vertelt. Hoe eerlijker je bent, hoe eerder mensen jouw vertrouwen en een afspraak willen maken. Kleine mankementen zijn vaak geen groot obstakel. Iedere auto mankeert immers wel iets. Zeker wanneer je rekening houdt met de prijs, dan kun je alsnog de auto lekker verkopen. Een van de belangrijkste dingen bij een advertentie zijn de foto’s. Maak daarom niet alleen foto’s met de beste camera die je in huis hebt, maar fotografeer ook de pluspunten van een auto. Mensen willen niet op de foto zien welke persoonlijke bezittingen allemaal in de auto liggen zoals snoeppapiertjes, zonnebrillen en andere attributen. Zelfs de TomTom moet van het raam. Maak de auto zo neutraal mogelijk.

 

Wil je meer tips lezen, kom dan naar TipsAutoVerkopen.nl