Overnachten in Gdynia

Aan de Baltische zee in Polen ligt het driestedengebied agglomeratie Trójmiasto. Het zuidelijkste plaatsje en gelijk de grootste van de drie is Gdansk. Iets daarboven ligt Sopot en daarboven ligt het prachtige havenstadje Gdynia. Gdynia beschikt over een grote pier en een boulevard vol met bezienswaardigheden. Een dagje Gdynia op zich is natuurlijk al leuk maar probeer ook eens een bezoekje aan een van de vele hotels in deze havenstad!

 

Quadrille

Dit prachtige hotel ligt in het zuiden van Gdynia tegen Sopot aan. Dit betekend dat het als een van de weinige in deze lijst wat verder weg ligt van de Zee en dus ook geen uitzicht biedt over de Baltische zee. Het hotel biedt verschillende faciliteiten zoals een verwarmd zwembad, de mogelijkheid tot roomservice, een spa en een eigen fitnesscentrum / sportruimte. Het hotel beschikt over meerdere topfaciliteiten en heeft een prachtige omgeving. Er is tal aan opties wat betreft de kamers. Kortom een tophotel in een toplocatie.

 

Courtyard Gdynia Waterfront

Het derde hotel op deze lijst is het Courtyard Waterfront Hotel Gdynia. Het is een relatief nieuw hotel wat, zoals de naam al doet vermoeden, een prachtig zicht geeft op de zee. Het hotel beschikt over de normale voorzieningen zoals Wifi, airconditioning en een ontbijtbuffet. Het hotel beschikt zelfs over een restaurant, namelijk het Scandinavische restaurant GaRD, een heerlijk restaurant vol met de typische Scandinavische gerechten. Zelfs in Polen kan je dus genieten van de Scandinavische keuken.

 

Mercure Gdynia Centrum

Dit mooie moderne hotel ligt op loopafstand van de boulevard en daarmee van de zee. Vanuit de kamers heb je een prachtig uitzicht over het parkje en daarachter de pier en de Baltische zee. De kamers zijn relatief ruim en bieden alle faciliteiten die verwacht worden in een hotelkamer. Beneden is een leuke bar met een tal aan verschillende wijnen. Het Mercure hotel staat bekend in de omgeving als een hotel waar je echt waar krijgt voor je geld en daarom verdiend ook dit hotel haar plekje op deze lijst.

 

Hotel Rozany Gaj

Om eerlijk te zijn zou dit een hotel zijn waar ik in eerste instantie langs zou lopen. De straat waaraan het ligt doet het hotel niet veel goeds en ook de uitstraling van het hotel is niets om over naar huis te schrijven. Van binnen echter is het een prachtig hotel met vele onverwachte extra’s. Het eten is uitmuntend, de kamers zijn veel groter dan verwacht en een jacuzzi op de kamer is geen overbodige luxe.  Dit hotel is een typisch voorbeeld van de uitspraak: ‘Don’t judge a book by its cover.’

https://gardtastescandinavian.com/pl/gard-gdynia/